Naslovna » Ukusni Zalogaji » Supe i čorbe » Zapečena supa od luka
Supe i čorbe Ukusni Zalogaji

Zapečena supa od luka

Supa kakvu, možda, još niste probali.

POTREBNO JE:

6 glavica crnog luka, 3 kašike ulja, 1/2 kašičice šećera, 2 kašika brašna, 8 šolja goveđe ili pileće supe, malo suvog bosiljka, malo kašičice oraščića,so, biber, 8 kriški bageta, 4 kugle mocarele, pola šolje narendane fete, četvrt šolje rendanog parmezana.

PRIPREMA:

Luk isecite na četvrtine. Stavite da se prži i mešajte. Posle 2-3 minuta smanjite temperaturu na najnižu i ostavite da se luk prži 25 minuta, dok se ne  karamelizuje. Dodajte šećer i brašno i ostavite na vatri još par minuta. Supu stavite u drugu šerpu, dodajte začine. Kuvajte 20 min. U supu dodajte smesu od luka. Kuvajte kratko pa sipajte u male vatrostalne činije. Na svaku činiju preko supe stavite krišku prepečenog hleba pa pospite sirevima. Zapecite u rerni na 250 stepeni 15-20 minuta. Služiti vruće. (Izvor: blic.rs)

Teme luk supa