Naslovna » Ukusni Zalogaji » Zapečen pasulj sa povrćem
Glavna klopa Posna jela Ukusni Zalogaji

Zapečen pasulj sa povrćem

Bakini recepti.

SASTOJCI ZA ZAPEČEN PASULJ SA POVRĆEM:

  • 250-300 g pasulja tetovca,
  • 300 g praziluka,
  • 2 glavice crnog luka,
  • 3-4 paprike,
  • peršunov list,
  • ulje,
  • 4 paradajza,
  • začin od povrća,
  • so,
  • biber.

ZAPEČEN PASULJ SA POVRĆEM SE PRIPREMA NA SLEDEĆI NAČIN:

  1. Pasulj očistiti, oprati, kuvati i kada je mekan ocediti ga.
  2. Crni luk iseći na sitne kocke, praziluk očistiti, oprati i iseći na kolutove, a paprike očistiti od semenki i preseći na 4 dela.
  3. Ulje zagrejati, dodati luk, malo ga prodinstati, zatim dodati praziluk i paprike.
  4. Sve dinstati dok ne omekša.
  5. Vatrostalni sud (ili dugački zemljani sud) premazati uljem, staviti malo pasulja, zatim složiti dinstano povrće, posoliti ga i pobiberiti, dodati preostali pasulj, posuti ga sa malo začina od povrća i ponovo pobiberiti.
  6. Na vrh pasulja složiti kolutove opranog i oljuštenog paradajza, posoliti ga i pobiberiti, doliti vode od pasulja (u kojoj se kuvao) i peći u pećnisi dok voda ne uvri.
  7. Pred kraj pečenja pasulj posuti peršunovim lišćem.

Izvor: posnajela.rs

Dodaj Komentar?

Šta misliš o ovoj temi? Napiši komentar ...