Vinsko sirće protiv ekstra masne kose

„Opet moram da operem kosu, a nije prošlo ni dva dana od pranja!“ je rečenica koja je alarm da nešto sa matebolizmom kože glave nije baš OK! Prekomeran rad lojnih žlezda govori o njihvoj upali i morate regovati na vreme da ne bi došlo do ozbiljnijih problema kao što su ekcem, osip i svrab vlasišta i na kraju opadanje kose.
Probelmatika koja je vrlo česta ima svoje trajno rešenje, a to je vinsko sirće. Ovo sirće je bogato elementima grožda, a narocito stojcima groždanog semena koji imaju pozitivan uticaj na rad lojnih žlezda.

Operite kosu na uobičajen način i nakon toga sa tuferom koji ste natopili sa vinskim sirćetom, tapkate samo kožu glave. Trudite se da izbegnete natapanje dužine kose da ne bi došlo do njenog nepotrebnog isušivanja. Ukoliko Vam je lakše kosu delite u razdeljke. Ostavite da sirće deluje 10 minuta, isperite kosu i nanesite regenerator samo na krajeve!

Rezultate treba da uočite nakon druge ili treće upotrebe! Vinsko sirće ne bi trebalo da koristite ukoliko imate osipe na koži ili bilo kakve ranice, inače će doći do iritacije. Ovo je način za trajno otklanjanje ovog problema, a ukoliko se problem ponovo javi ponovite postupak ili održavajte rezultate primenom sirćeta na svako četrvro ili peto pranje.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *