Umak za salatu od četiri sastojka koji topi masne jastučiće

Salate su sastavni dio ne samo dijeta nego svakodnevne prehrane posebice u periodu kada tijelo želimo riješiti nakupljenih masnoća. Njihov učinak na mršavljenje uvelike ovisi o dresingu koji bi trebao sadržavati sastojke koji daju okus i imaju učinak čišćenja tijela. Obična ulja, industrijski proizveden ocat kao i začini koji sadrže velike količine aditiva i šećera valja izbjegavati. Prirodan dresing koji će hrani dati okus i istovremeno napasti masno tkivo sadrži 4 prirodna i zdrava sastojka

Najzdraviji dressing za salatu sadrži samo prirodne sastojke koji imaju učinak razarača masnoća DRESING ZA SALATU

Sastojci:

  • 2 režnja češnjaka
  • 2 komadića đumbira
  • sok jednog limuna
  • ½ šalice maslinovog ulja

„Limun, češnjak i đumbir otapaju masno tkivo, te omogućavaju zdravo mršavljenje“

Priprema:

Sitno nasjeckajte češnjak i naribajte đumbir na što sitnijem situ, stavite ih u staklenu zdjelicu i dodajte limunov sok i maslinovo ulje. Sve dobro izmiješajte i prelijte preko salate.

Savjet: Dobivenu količinu dresinga prelijte u slaklenu bočicu i višak nakon korištenja pospremite u hladnjak. Kako bi izbjegli neugodan zadah češnjak možete zamijeniti svježe nasijeckanom ljutom papričicom. Zahvaljujući ljekovitim svojstvima sastojaka češnjaka i đumbira te obilja vitamina C ovaj dresing osim na otapanje masnoća u tijelu i čišćenje od nakupljenih toksina, poboljšava cirkuaciju i djeluje poput prirodnog antibiotika. (Izvor: zadovoljna.hr)