Ukusni Zalogaji (Page 42)

Rubrika o dobrim i hranljivim receptima za vaše zdravlje.

Potrebno je: -pakovanje gotovih kora za pitu -1/2 kg krompira -nekoliko glavica crnog luka -so,biber,ulje Priprema: Iseckati crni luk i staviti na ulje da se prži,dodati krompir sečen na sitne kockice ili rendan(na najkrupnije),posoliti i pobiberiti.Kad povrće omekša skloniti sa vatre,pa ovim filom filovati kore,u ovom slučaju filovana je svakaČitaj dalje

Priprema: Tunjevinu ocediti, izmiksati. Dodati izmiksan margarin, susam propržen u suvoj tavici, sitno seckan crni luk, i začine. Paradajz oprati, oseći poklopce zatim izvaditi sredinu. “Meso” paradajza da ostane debela 1 cm. Puniti paradaiz ukrasit maslinama zatim stavit poklopčiće. Sastojci : 3 konzerve tunjevine 150g margarina (biljni) 150 g prženog susamaČitaj dalje

Potrebno je: -600 gr mesnatih crvenih paprika ( ajvarke ) -200 gr oraha -beli luk i limun Priprema: -Papriku ispeći, oljuštiti, očistiti od semenki. Orahe  propeći na suvo, a zatim u blenderu samleti zajedno sa paprikom i belim lukom. Posoliti, dodati sok od limuna i služiti kao namaz za sendvičeČitaj dalje

Sastojci: 1 veća konzerva crvenog pasulja ili dve šolje kuvanog crvenog, ili nekog drugog  pasulja, čen belog luka, iseckan, 1 manja glavica crnog luka, sitno iseckana, rena po ukusu, najmanje 1 kašičica, a može i više, ulje, sirće, so, biber, sitno iseckan peršun; Priprema: Sve sastojke pomešati i propasirati iliČitaj dalje

Potrebno je: Pakovanje gotovih kora za pitu, 400gr šampinjona, 2-3 glavice crnog luka,ulje,vegeta,biber,aleva paprika. Priprema:Na ulju propržiti luk i šampinjone,začiniti.U časi pomešati ulje sa vodom u odnosu 1:1.U okrugli pleh redjati jednu po jednu koru,svaku poprskati mešavinom ulja i vode,na svaku treću stavljati po malo nadeva od šampinjona, zadnju koru ostavitiČitaj dalje

Kada poželite da neko kuva za vas i da hranu vrhunskih restorana konzumirate u svom domu posetite sajt www.klopanaklik.com. Često se zasitimo menija jednog, iako dobrog restorana, i poželimo da probamo nešto drugo, a nismo sigurni šta postoji na meniju restorana u blizini. Najlakši put da saznamo šta restorani nudeČitaj dalje

Kombinacija sočnih citrusa, penušavog vina i kisele vode – pravo osveženje za letnje dane. Aperitiv Aperol nastao je u 19. veku u regiji Veneto, na severu Italije. Sadrži samo 11% alkohola, bogatog je i kompleksnog ukusa i sastoji se od mešavine kvalitetnog bilja, korenja i citrusa. Njegov originalni i tajniČitaj dalje