Ukusni Zalogaji (Page 21)

Rubrika o dobrim i hranljivim receptima za vaše zdravlje.

Recepti za posna jela. Za božićni post, za Vaskrs – Uskrs i dr. kao i priprema jela za zdravu ishranu. Probajte nove recepte posnih jela i obradujte vaše ukućane.Čitaj dalje

Potrebno je oko: 200 gr. pirinča, 1 kutija komadića tunjevine, 300 gr,plodova mora, 100 gr. mesa raka, 2 -3 kisela krastavca, 1 glavica crvenog luka ili 2-3 mlada luka, 1 -2 čena belog luka, biber, začin, lovorov list , sok od limuna,masline bez koštica, ili punjene bademima ili paprikom, maslinovoČitaj dalje

Potrebno je: Crveni pasulj 250 gr. Kukuruz šećerac 250 gr. 1 struk praziluka ili jedan manji crni luk, 2 čena belog luka, 2 kom. Pečene paprike, 1 svež krastavac ili 3 kom. kiselih, maslinovo ulje, so, biber, peršun, sok od limuna ili jabukovo sirće i seckana dimljena losos pastrmka, količinaČitaj dalje

Potrebno je: 250 gr žita,tegla mariniranih pečuraka, 200 gr paradajz pirea, 1 praziluk, bosiljak,peršun, origano,so,biber,čili sos. Priprema: Žito skuvati, oprati i ocediti. Dodati ocedjene pečurke, paradajz pire (količina po ukusu), začini sa dodacima po ukusu i sitno seckan beli deo praziluka i izmešati.Čitaj dalje

Potrebno je: četiri krompira, jedna glavica crnog luka, ulje, so, biber, 1 kašika jabukovog sirćeta. Priprema: Krompir skuvati u ljusci prohladiti i oljuštiti i iseći na kolutove. Crni ili crveni luk iseći na rebarca i staviti u činiju sa kolutovima krompira. Preliti sa uljem, posoliti po ukusu. Pobiberiti po ukusuČitaj dalje

Patlidžan ispeći na teflonu da porumeni, kad je mekan, iseći ga na komadiće i sačekati da se ohladi. Za to vreme crveni paradajz iseći na sitne kockice.pripremiti dresing od 2 sitno seckana bela luka,malo maslinovog ulja,malo susama,soli  i sirćeta balzamiko sa kojim preliti grilovan patlidžan i seckan paradajz.Čitaj dalje

Nikad dovoljno svježine i ludih kombinacija slatkih, slanih i kiselih ukusa. A kad se slože i boje, nema ničeg privlačnijeg.Čitaj dalje

Sastojci: 16 tankih kora za pitu, 2 do 3 šolje pirinča, crni luk,ulje,so,biber; Priprema: Podmazati pleh uljem ili margarinom.  Obariti pirinač u slanoj vodi. Propržiti luk iseckan na tanke listiće na malo ulja, a zatim sjediniti ulje i pirinač i dobro promešati. Dodati još soli ako je potrebno, i bibera.Čitaj dalje

Priprema: Paprike ispeći u rerni, oguliti i iseckati. Dodati seckane masline i beli luk. Ostaviti da stoje nekoliko sati (ja to pripremim uveče da bi sutradan pravila pitu). U smesu dodati so, maslinovo ulje i biber mleveni  po ukusu.Koru premazati uljem na nju staviti drugu koru. Na drugu koru stavitiČitaj dalje

Potrebno je: -pakovanje gotovih kora za pitu -1/2 kg krompira -nekoliko glavica crnog luka -so,biber,ulje Priprema: Iseckati crni luk i staviti na ulje da se prži,dodati krompir sečen na sitne kockice ili rendan(na najkrupnije),posoliti i pobiberiti.Kad povrće omekša skloniti sa vatre,pa ovim filom filovati kore,u ovom slučaju filovana je svakaČitaj dalje

Priprema: Tunjevinu ocediti, izmiksati. Dodati izmiksan margarin, susam propržen u suvoj tavici, sitno seckan crni luk, i začine. Paradajz oprati, oseći poklopce zatim izvaditi sredinu. “Meso” paradajza da ostane debela 1 cm. Puniti paradaiz ukrasit maslinama zatim stavit poklopčiće. Sastojci : 3 konzerve tunjevine 150g margarina (biljni) 150 g prženog susamaČitaj dalje

Potrebno je: -600 gr mesnatih crvenih paprika ( ajvarke ) -200 gr oraha -beli luk i limun Priprema: -Papriku ispeći, oljuštiti, očistiti od semenki. Orahe  propeći na suvo, a zatim u blenderu samleti zajedno sa paprikom i belim lukom. Posoliti, dodati sok od limuna i služiti kao namaz za sendvičeČitaj dalje

Sastojci: 1 veća konzerva crvenog pasulja ili dve šolje kuvanog crvenog, ili nekog drugog  pasulja, čen belog luka, iseckan, 1 manja glavica crnog luka, sitno iseckana, rena po ukusu, najmanje 1 kašičica, a može i više, ulje, sirće, so, biber, sitno iseckan peršun; Priprema: Sve sastojke pomešati i propasirati iliČitaj dalje

Potrebno je: Pakovanje gotovih kora za pitu, 400gr šampinjona, 2-3 glavice crnog luka,ulje,vegeta,biber,aleva paprika. Priprema:Na ulju propržiti luk i šampinjone,začiniti.U časi pomešati ulje sa vodom u odnosu 1:1.U okrugli pleh redjati jednu po jednu koru,svaku poprskati mešavinom ulja i vode,na svaku treću stavljati po malo nadeva od šampinjona, zadnju koru ostavitiČitaj dalje

Kada poželite da neko kuva za vas i da hranu vrhunskih restorana konzumirate u svom domu posetite sajt www.klopanaklik.com. Često se zasitimo menija jednog, iako dobrog restorana, i poželimo da probamo nešto drugo, a nismo sigurni šta postoji na meniju restorana u blizini. Najlakši put da saznamo šta restorani nudeČitaj dalje

Kombinacija sočnih citrusa, penušavog vina i kisele vode – pravo osveženje za letnje dane. Aperitiv Aperol nastao je u 19. veku u regiji Veneto, na severu Italije. Sadrži samo 11% alkohola, bogatog je i kompleksnog ukusa i sastoji se od mešavine kvalitetnog bilja, korenja i citrusa. Njegov originalni i tajniČitaj dalje