Glavna klopa

Rubrika o receptima za Glavna jela.

POTREBNO JE: 1 kg šarana, 400 g palente, glavica crnog luka, 200 g paradajza, 2 pečene crvene paprike, 2 čena belog luka, 50 ml soka od paradajza, peršun, ulje, so, biber. PRIPREMA: Očišćenog šarananapunite smesom od seckanog peršuna i izgnječenog belog luka. Posolite ga i pobiberite, pa s obe straneČitaj dalje

Bakini recepti. SASTOJCI ZA ZAPEČEN PASULJ SA POVRĆEM: 250-300 g pasulja tetovca, 300 g praziluka, 2 glavice crnog luka, 3-4 paprike, peršunov list, ulje, 4 paradajza, začin od povrća, so, biber. ZAPEČEN PASULJ SA POVRĆEM SE PRIPREMA NA SLEDEĆI NAČIN: Pasulj očistiti, oprati, kuvati i kada je mekan ocediti ga.Čitaj dalje

Posebno… POTREBNO JE: 600 g pilećeg filea, 300 g špageta, 100 g šargarepe, 50 g korena celera, 50 g celerovog lista, 20 g cvetnog meda, 1 kašika senfa, 1/2 kašičice bibera, 2 kašike ulja, 2-3 kašike soja sosa, malo soli, 2 kašike seckanog peršuna, 3 kašičice suvog začina PRIPREMA: PiletinuČitaj dalje

POTREBNO: 1 šolja heljde, 1 manja glavica crnog luka, 1 izrendana šargarepa, 1 mali plavi patlidžan, 1 tikvica, isecena na kockice, 2 krompira iseckana na kockice, 1 paprika, sitno iseckana,1/2 šolje graška, ulje, so, biber, svež peršun, aleva paprika.Čitaj dalje

Evo još jednog recepta iz  jednog starog  Srpskog kuvara. Citiraću ga rečima i merama koje su se koristile u to vreme uz objašnjenje na kraju.Čitaj dalje