Naslovna » Blogovi » Ko kuva zlo nemisli » Turšija na grčki način
Blogovi Ko kuva zlo nemisli Ukusni Zalogaji Zimska hrana

Turšija na grčki način

Potrebni sastojci: 8 kg različitog povrća, 5 l vode, 1,5 l sirćeta, 7 kasika šećera, 7 kašika soli, 40 g vinobrana, biber, lovorov list. Povrće operite i očistite. Naizmenično poređajte u suvo plastično bure. Povrće povremeno pospite zrnima bibera i lovorovim listovima.

U većem sudu napravite preliv:

U hladnu vodu sipajte sirće,so,sećer i vinobran. Promešajte i sačekajte da se sastojci rastope. Preliv sipajte na turšiju u buretu i zatvorite. Može se konzumirati nakon 2-3 nedelje, a povrće ostaje čvrsto do pripreme naredne turšije, pod uslovom da su kupljeni zdravi, čvrsti i kvalitetni polodovi.

Kod ove turšije je interesantno to što, ukoliko se neko povrće brzo potroši, može da se doda novo, čak i tokom zime.