Naslovna » Unapređenje Zdravlja » Prirodni Lekar » Trenutni „lek“ protiv stresa (VIDEO)
Prirodni Lekar Unapređenje Zdravlja

Trenutni „lek“ protiv stresa (VIDEO)

Trenutni lek protiv stresa VIDEO
Rezultati istraživanja nedavno sprovedenog na Univerzitetu Kalifornije sugerišu da stres i gnev efikasno ublažavaju video zapisi prirode, koji u nama bude osećanje strahopoštovanja zbog nestvarne lepote prizora i radosti. U teškim vremenina najsigurnije utočište je - priroda.

Istraživanje u kojem je učestvovalo 7.500 ljudi iz Sjedinjenih Američkih Država, Velike Britanije, Singapura, Indije, Južnoafričke Republike i Australije je beležilo raspoloženje ispitanika pre i nakon gledanja vida iz serijala Planeth Earth II (BBC), popularnih TV serija i vesti. Svaki ispitanik pogledao je ukupno pet videa, tri o prirodi, jedan sa vestima i jedan iz televizijske serije. Svaki video trajao je između jednog i tri minuta.

Najviše pozitivnih emocija i najupadljiviji pad negativnih osećanja ispitanici su prijavili nakon gledanja klipova koji prikazuju lepote prirode, a ova studija potvrdila je vezu između kontakta sa prirodom, pa makar i putem gledanja video zapisa, i emotivnog blagostanja, prenosi „Hafington post“.

Ako ste loše volje, ako ste pod stresom ili ste samo jako umorni, pogledajte video. Priroda pobeđuje, svaki put! Uverite se i sami.  Bolje ćete se osećati:

Havaji

Izvor: mondo.rs