Naslovna » Ukusni Zalogaji » Tortilje
Glavna klopa Ukusni Zalogaji

Tortilje

Meksička kuhinja.

POTREBNO JE:

1 slatka crvena paprika, šoljica lana koji se natapao 20 minuta, šoljica vode, kašičica soja sosa, kašika maslinovog ulja, kašičica origana, kašičica slatke crvene paprike u prahu, so, biber.

Fil:

2 šoljice oraha, 3 paradajza, 5 suvih paradajza, šoljica barenog kukuruza, 1 kašičica soja sosa. Empanada: šoljica čeri paradajza, rukola.

PRIPREMA:

Sve sastojke osim lana izmiksujte u blenderu dok ne dobijete jednoličnu smesu. Dodajte lan i još kratko mešajte. Ostavite 10 minuta da se zgusne i postane želatinozno.

Podogu stavljajte po 2 kašike smese, oblikujući krugove debljine 3-4 milimetram. Sušite šest do sedam sati na 45 stepeni ili dok ne postane suvo, ali da bude savitljivo. Fil: Sve sastojke grubo izmiksujte u multipraktiku. Priprema empanada: Osušenu tortilju filujte sa 2 kašićice fila, 2 prepolovljena čeri paradajza i nekoliko listova rukole. Preklopite i poslužite. (blic.rs)

Dodaj Komentar?

Šta misliš o ovoj temi? Napiši komentar ...