Top pet jutarnjih pića za detoksikaciju

Pića za detoksikaciju organizma su bitna  jer pomažu u skidanju kilograma na prirodnan način i izbacuju toksine i štetne hemikalije iz organizma. Pored toga, telu obezbeđuju mnoštvo vitamina i minerala. Dajemo vam pet najdelotvornijih pića za detoksikaciju.

1) GUSTI SOK OD MANGA I ANANASA

Ne postoji bolji način za početak dana od ovog gustog soka, koji je pun hranljivih materija, vitamina i minerala koji su potrebni vašem telu. Mango i ananas će se izboriti i sa štetnim dejstvom slobodnih radikala i izbaciće toksine nataložene u sistemu za varenje.

 2) SOK OD TAMNOG ZELENIŠA

Ako ne volite da jedete svež zeleniš, zašto ga ne biste pretvorili u sok? Pored toga, možete da kombinujete zeleniš i sa nečim što volite kako bi imao bolji ukus. Zeleniš će obezbediti neophodnu hidrataciju telu (hidriranost je ključ efektivne detoksikacije,  a to je dobro i za lepši izgled vaše kože).

 3) GUSTI SOK SA ZELENIM ČAJEM

Zeleni čaj se koristi hiljadama godina zbog toga što je neverovatno zdrav, i baš zbog toga se i danas tako često koristi. Napravite kašasti sok od zelenog čaja i citrusa za duplo bolji efekat. Većina sokova za detoksikaciju ne sadrži zeleni čaj, ali ovaj napitak sa citrusima je idealan za detoksikaciju. Ovaj sok će vam ubrzati metabolizam, a njime ćete uneti i više kalijuma i vlakana. Ovaj sok je posebno koristan onima koji piju mnogo alkohola i onima koji nisu godinama izvršili detoksikaciju.

4) SOK OD LUBENICE

Recept je veoma jednostavan, a priprema traje kraće od pet minuta – sve što vam treba je nekoliko kriški lubenice i jedan ili dva krastavca srednje veličine, limun, nekoliko liski nane i sveža voda. Ovo piće je savršeno ako želite da se oslobodite toksina koji se skrivaju u vašem organizmu i ako vam je potrebno neko sveže i hranljivo piće leti. Ovo piće će podstaći i pravilno funkcionisanje jetre i bubrega i pomoći će organima da se oslobode amonijaka i drugih štetnih materija, a bićete i energičniji.

 5) LIMUN I TOPLA VODA

Ovo je jedna neobična vrsta limunade, pošto je za nju potrebna topla, a ne hladna voda. Sve što treba da uradite jeste da iscedite polovinu limuna u dve čaše tople vode i da popijete ovu limunadu čim ustanete, pre doručka. Nakon toga, jedite redovno kao i do sad. Ovo je jedno od najboljih pića za jutarnju detoksikaciju. Ako vam je raspored pretrpan, pripremite ovo piće noć pre i samo ga dogrejte ujutru. Držite se ovog plana detoksikacije 21 dan za redom. (Izvor: blic.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *