pita

POTREBNO JE: 400 g krompira, 100 g spanaća, 100 g pirinča, 2 šargarepe, veza peršuna, 100 g mariniranih šampinjona, pola kašičice slatke paprike, pola kašičice belog luka u prahu, 3 čena belog luka, 50 g kečapa, 100 g susama.Čitaj dalje

Sastojci: 16 tankih kora za pitu, 2 do 3 šolje pirinča, crni luk,ulje,so,biber; Priprema: Podmazati pleh uljem ili margarinom.  Obariti pirinač u slanoj vodi. Propržiti luk iseckan na tanke listiće na malo ulja, a zatim sjediniti ulje i pirinač i dobro promešati. Dodati još soli ako je potrebno, i bibera.Čitaj dalje

Priprema: Paprike ispeći u rerni, oguliti i iseckati. Dodati seckane masline i beli luk. Ostaviti da stoje nekoliko sati (ja to pripremim uveče da bi sutradan pravila pitu). U smesu dodati so, maslinovo ulje i biber mleveni  po ukusu.Koru premazati uljem na nju staviti drugu koru. Na drugu koru stavitiČitaj dalje

Potrebno je: -pakovanje gotovih kora za pitu -1/2 kg krompira -nekoliko glavica crnog luka -so,biber,ulje Priprema: Iseckati crni luk i staviti na ulje da se prži,dodati krompir sečen na sitne kockice ili rendan(na najkrupnije),posoliti i pobiberiti.Kad povrće omekša skloniti sa vatre,pa ovim filom filovati kore,u ovom slučaju filovana je svakaČitaj dalje

Potrebno je: Pakovanje gotovih kora za pitu, 400gr šampinjona, 2-3 glavice crnog luka,ulje,vegeta,biber,aleva paprika. Priprema:Na ulju propržiti luk i šampinjone,začiniti.U časi pomešati ulje sa vodom u odnosu 1:1.U okrugli pleh redjati jednu po jednu koru,svaku poprskati mešavinom ulja i vode,na svaku treću stavljati po malo nadeva od šampinjona, zadnju koru ostavitiČitaj dalje