pasulj

Bakini recepti. SASTOJCI ZA ZAPEČEN PASULJ SA POVRĆEM: 250-300 g pasulja tetovca, 300 g praziluka, 2 glavice crnog luka, 3-4 paprike, peršunov list, ulje, 4 paradajza, začin od povrća, so, biber. ZAPEČEN PASULJ SA POVRĆEM SE PRIPREMA NA SLEDEĆI NAČIN: Pasulj očistiti, oprati, kuvati i kada je mekan ocediti ga.Čitaj dalje

ez magnezijuma ne vredi vitamin D

Ako nema dovoljno magnezijuma u organizmu, a ljudi nastave sa uzimanjem suplemenata vitamina D, može doći do porasta nivoa kalcijuma i fosfata u organizmu. To sa svoje strane može dovesti do kalcifikacija u krvnim sudovima, što je opasno.Čitaj dalje

Već dugo vremena na Zemlja magazinu imate priliku čitati o lekovitim svojstvima mnogih namirnica, a danas vam na jednom mestu donosimo listu onih apsolutno najzdravijih.Čitaj dalje

Evo još jednog recepta iz  jednog starog  Srpskog kuvara. Citiraću ga rečima i merama koje su se koristile u to vreme uz objašnjenje na kraju.Čitaj dalje

POTREBNO JE: 250 g šampinjona, 300 g pasulja,glavica crnog luka, 2 paprike, 2 paradajza, 2–3 čena belog luka, 2 kašike margarina, 2 lista lovora, ulje, so, biber, suvi biljni začin, začinska paprika.Čitaj dalje