pasulj

ez magnezijuma ne vredi vitamin D

Ako nema dovoljno magnezijuma u organizmu, a ljudi nastave sa uzimanjem suplemenata vitamina D, može doći do porasta nivoa kalcijuma i fosfata u organizmu. To sa svoje strane može dovesti do kalcifikacija u krvnim sudovima, što je opasno.Čitaj dalje

Već dugo vremena na Zemlja magazinu imate priliku čitati o lekovitim svojstvima mnogih namirnica, a danas vam na jednom mestu donosimo listu onih apsolutno najzdravijih.Čitaj dalje

Evo još jednog recepta iz  jednog starog  Srpskog kuvara. Citiraću ga rečima i merama koje su se koristile u to vreme uz objašnjenje na kraju.Čitaj dalje

POTREBNO JE: 250 g šampinjona, 300 g pasulja,glavica crnog luka, 2 paprike, 2 paradajza, 2–3 čena belog luka, 2 kašike margarina, 2 lista lovora, ulje, so, biber, suvi biljni začin, začinska paprika.Čitaj dalje

Zatvor zna da bude veliki problem, naročito posle 50. Zato, pokrenite creva! Verujte, jednostavno je, samo treba da se malo aktivirate i izaberete prave namirnice. Verovatno je svaka od vas barem jednom u životu osetila šta znači tvrda stolica, iako taj problem najčešće pogađa starije žene.Čitaj dalje

Bob je veoma specifično povrće, povrće za koje se čak vezuju i neke istorijske priče.Čitaj dalje

Sastojci: 1 veća konzerva crvenog pasulja ili dve šolje kuvanog crvenog, ili nekog drugog  pasulja, čen belog luka, iseckan, 1 manja glavica crnog luka, sitno iseckana, rena po ukusu, najmanje 1 kašičica, a može i više, ulje, sirće, so, biber, sitno iseckan peršun; Priprema: Sve sastojke pomešati i propasirati iliČitaj dalje