Poreklom sa obala Sredozemlja bila je znana još starim narodima, koji su shvatili da im ona pomaže kod mnogih bolesti.
Tema: domaća hrana
Srbija trenutno ima samo 10 biogasnih postrojenja sa ukupnim kapacitetom od 12 megavata, dok ih je u Nemačkoj oko 9.000. Upravo su kompanije iz ove zemlje...
Apsolutno obožavam zeleni smoothies!
Jedite ih kad god možete, učiniće vas zdravijim i lepšim.
Pripreme za ljeto već su započele, a baš kao što se riješavamo debele i teške garderobe vrijeme je da se riješite i masnih naslaga na tijelu nakupljenih...
Poznato nam je da je cvekla jedna od najzdravijih biljaka, koje rastu u našim vrtovima, ali da li ste je ikada iskoristili u službi lepote?
Gavez (lat. Symphytum officinale), poznat još kao; konjski gavez, volovski jezik, crni korijen, opašica, kilnjak, gabež, svatovci i vela konsolida je ljekovita...
Sirće se već vekovima koristi kao konzervans i dodatak jelima, a značajna je i njegova lekovitost.
Veći nivoi vitamiina D kod budućih majki u trudnoći su u bliskoj vezi sa boljim razvojem mišićne mase kod dece, saopštili su naučnici.
Šumske jagode su samo jedna od 400 do sada poznatih vrsta jagoda u svetu.
Sibirska borovnica je danas jedna od najatraktivnijih vrsta jagodastog voća i smatra se dobrom zamenom za visokožbunastu američku borovnicu jer joj uzgoj ne...
Nedostatak vitamina ponekad se može očitovati kao depresija.
Selen je esencijalni mineral koji se nalazi u tragovima u organizmu.
Verovatno ste primetili da vam raznobojan tanjir budi apetit.
Koren rotkvice bogat je vitaminima i specifičnim materijama koje podstiču apetit. Ima kratku vegetaciju (30-50 dana), sto omogućuje da se gaji kao predhodni...
Iako jabukama ne može da se izleči nijedna bolest, njihovim svakodnevnim konzumiranjem možete da sprečite pojavu mnogih zdravstvenih
Pored toga što ga koristimo kao poslasticu, med ima još neke prilično nobične načine upotrebe. Evo nekih od njih za koje verovatno niste čuli.
Kelj je povrće prebogato vitaminima i mineralima, sadrži čak sedam puta više beta karotena i 11 puta više luteina od brokolija.
Kefir je bakterija koja kuvano kravlje mleko za 24 h preradi u ukusno piće.
Dok priroda buja i poziva nas na izlazak iz zimskog sna naš organizam nespreman odgovara na obilje sunca i pozitive.