Probiotički tonik kvas od cvekle
Kvas do cvekle je probiotički tonik koji se dobija fermentacijom a popularizovala ga je knjiga tradicionalne prehrane Nourishing Traditions.Čitaj dalje
Kvas do cvekle je probiotički tonik koji se dobija fermentacijom a popularizovala ga je knjiga tradicionalne prehrane Nourishing Traditions.Čitaj dalje
Ukusna salata od cvekle sa crvenim zeljem i drugim zdravim namirnicama.Čitaj dalje
Mnogi su ovih dana preterali u hrani, a posledice prazničnog prejedanja već se primećuju na našem zdravlju. Čitaj dalje
Beli luk je prirodni antibiotik, ali je prepun alicina i slena, koji podstiče rad jetre enzima i pomaže organizmu da izluči otrove, a blagotvorni su i kiseli kupus, cvekla, jabuke .Čitaj dalje
Ništa bez njih. Stiglo je vreme u kojem nam je važnije nego ikada snabdeti se vitaminima i mineralima kako bismo izbegli prehlade.Čitaj dalje
Poreklom sa obala Sredozemlja bila je znana još starim narodima, koji su shvatili da im ona pomaže kod mnogih bolesti.Čitaj dalje
Mart je stigao. Mesec u kojem zima polako ustupa mesto proleću. Neki su umorni, neki pomalo bledunjavi, a poneki i sa kojim kilogramom viška. Neizbalansirana zimska ishrana ostavila je vidljive tragove.
Uživajte neograničeno u čipsu. Ova neobična i zdrava zimska grickalica će vas prijatno iznenaditi.Čitaj dalje
Do nedostatka gvožđa ili anemije dolazi kada se broj crvenih krvnih zrnaca u krvi poprilično smanji što dovodi do lošije krvne slike. Otkrivamo vam kako nam to cvekla može pomoći u borbi protiv anemije. Do manjka crvenih krvnih zrnaca dolazi kad ona ne sadrže dovoljan nivo hemoglobina, proteina bogatog gvožđem koji je zaslužan za crvenu boju kvi.Čitaj dalje
Kao i svo ostalo korenasto povrće, cvekla voli bogata, rastresita i propusna zemljišta, kako bi mogla da razvije koren.Čitaj dalje
Sok od cvekle je bogat važnim vitaminima i mineralima koji su organizmu neophodni da bi normalno funkcionisao i sigurno je jedna od najzdravijih namirnica koja je veoma pristupačna. Čitaj dalje
Poznato nam je da je cvekla jedna od najzdravijih biljaka, koje rastu u našim vrtovima, ali da li ste je ikada iskoristili u službi lepote?Čitaj dalje
Znamo mi to, ali zaboravimo ili više volimo da grickamo mesance, pijemo gazirana pića ili se sladimo čokoladama i slatkišima.Čitaj dalje
Zdrav život kao i zdrava ishrana postali su predmet posebnog interesovanja savremenog čoveka, a nova saznanja donose iČitaj dalje
Ako ste baštovan početnik i želite po prvi put u životu da uzgojite svoju povrtnu baštu donosimo vam kalendar sadnje, odnosno koje plodove treba da sadite u koje vreme ako želite dobre rezultate.Čitaj dalje
Sve dok jače ne zahladi, šargarepu, peršun, celer, paštrnjak, cveklu, rotkvu, postrnu repu i drugo korenasto povrće ne treba vaditi, ono ostaje na gredicama pa ga vadimo onoliko koliko nam treba svake nedelje.Čitaj dalje
Pošto nam je zima poprilično zakazala, još uvek nije kasno da razmišljamo kako izbeći nakupljanje zimskih kilograma, jer verujemo da će ona ipak pokazati svoje zube, što znači, manje fizičke aktivnosti i socijalizacije – više utešne hrane.Čitaj dalje