Suva kosa? Taj problem više nemam

Suva i oštećena kosa je zaista veliki problem! Lomljiva je, bez života i bez sjaja! Ne deluje privlačno! Lako kupi vlagu iz vazduha tako da svaki frizerski tretman przo propada! Takvoj kosi su neophodni proteini i lipidi tj. hrana i masnoća!
Vi sada možete to da joj pružite sve to, i vrlo je jednostavno! Šta više, polovina neophodnih preparata vam se već nalazi u frižideru.  Za negu ovakve kose su neophodna prirodna ulja, koja će je popuniti, nahraniti i zatvoriti kutikulu, kako vlaga i vazduh ne bi prodirali u nju. Priprema preparata je izuzetno laka, uverićete se i sami!

Šampon od jaja

  • 1 belance
  • 2 žumanceta
  • 1 kafena kašika meda
  • sok od jednog limuna
  • 3 kafene kašike pahuljica sapuna od kozijeg mleka
  • 100 ml vode

U jednoj posudi u 50 ml vruće vode potpuno rastopite 1 kafenu kašiku pahuljica od sapuna koji ste prethodno narendali! U drugoj posudi ulupajte malo belanca i zatim u tu masu redom dodajte jedno po jedno žumance, i uz mešanje dodajte i sok od limuna i med i  rastopljeni sapun. Ostavite šampon malo da odstoji.

U trećoj posudi, u preostalih 50 ml vruće vode rastopite preostale dve kašičice sapuna i ostavite malo da se prohladi. Kosu prethodo , kao prvim šamponom, operite sa blagim šamponom od čistog sapuna od kozijeg mleka i dobro isperite, a zatim kao drugi šampon nanesite šampon od jaja, blago ga umasirajte o ostavite malo da odstoji na kosi! Kosu dobro isperite i NE ŠTEDITE VODU! Kosu prirodno osušite, ili ukoliko je bojena, uvijte je na viklere, nemojte je fenirati, jer će u suprotnom svi negujući agensi ispariti i iz kose!