Naslovna » Ukusni Zalogaji » Špagete putaneska
Glavna klopa Posna jela Ukusni Zalogaji

Špagete putaneska

Kad ne znate šta biste spremali za ručak, meso je u zamrzivaču, a frižider poprilično prazan, rešenje su špagete putaneska. Ovaj način pripreme testenine je veoma poznat u italiji i tamo se veoma često pravi. Ako se pitate šta znači ‘putaneska’, odgovor je ‘prostitutka’. Kako je ova testenina dobila ime, nije poznato, a nismo sigurno da li želimo znati. Bilo kako bilo, putaneska je brza, ukusna i jednostavna testenina za pripremu, savršena za letnji ručak.

Sastojci:

  • 2 čena belog luka
  • 2 prstohvata čili papričice u prahu
  • 6-8 inćuna ili slanih srdela
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 3 šolje paradajz pelata
  • 3 kašike iseckanih maslina
  • 3 kašike iseckanih kapara
  • Tanke špagete

Stavite špagete da se kuvaju u kipućoj slanoj vodi. Kuvajte ih uvek minut manje nego što piše na pakovanju, tako nema bojazni da budu prekuvane.

U međuvremenu, na maslinovom ulju lagano pržite beli luk sa čilijem u prahu i inćunima. Mešajte sve vreme da beli luk ne zagori, jer će u tom slučaju biti veoma gorak i može upropastiti celo jelo. Dinstajte dok se inćuni/srdele potpuno ne otope. Nakon toga na ulje dodajte paradajz i jednostavno ga varjačom zgnječite i krčkajte 20-ak minuta. Pred sami kraj kuvanja dodajte masline i kapare, a na kraju i kuvane špagete. Da sos ne bi bio pregust, razredite ga sa malo vode u kojoj su se špagete kuvale.

Prijatno!

Izvor://lifepressmagazin.com

Dodaj Komentar?

Šta misliš o ovoj temi? Napiši komentar ...