Naslovna » Ukusni Zalogaji » Škarpina sa keljom u sosu
Glavna klopa Ukusni Zalogaji

Škarpina sa keljom u sosu

Ribe nikada dosta…

POTREBNO JE:

2 veće škarpine, 1 dl maslinovog ulja, 2 krompira, 1 manja glavica kelja, 1/2 kašičice mlevenog ruzmarina, malo soli, suvog začina i belog bibera.

ZA BEŠAMEL SOS:

1 kašika brašna, 2 kašike ulja, 1/2  mleka, malo mlevenog ruzmarina, po ukusu soli, suvog začina i bibera.

PRIPREMA:

Prvo očišćenu i krpom prosušenu škarpinu dobro začinite solju, začinom i ruzmarinom. Ostavite da malo odstoji. U međuvremenu pripremite malo ređi bešamel sos od navedenih sastojaka i takođe ostavite na stranu. Krompir isecite na veće kockice i obarite ga u slanoj vodi. Kelj isecite na 16 kriški. Sredinu kelja nemojte bacati nego zajedno s njom pravite krišku. Ovaj tvrdi deo će držati listove da ostanu spojeni da se ne bi previše rastresli pri obradi. Ovako isečen kelj stavite u slanu vodu da se kratko obari, oko jedne minute da ne bi izgubio zelenu boju. Ribu stavite na sredinu tepsije, malo je pospite uljem i pecite u rerni oko 10 minuta. Nakon toga izvadite ribu iz rerne, oko nje poređajte kelj i krompir. Ako je potrebno možete malo posoliti i pobiberiti, pa sve prelijte bešamel sosom i stavite u rernu na 20 minuta da se zapeče na 220 stepeni. (Izvor: blic.rs)

Dodaj Komentar?

Šta misliš o ovoj temi? Napiši komentar ...