Izvrsan zimski obrok.
Sastojci:
- gljive (izaberite manje veličine smeđih šampinjona ili šampinjona)
- tikvice
- luk
- paprika (crvena i žuta)
Tikvice, luk i papriku narežite na malo veće kockice tako da vam stane na štapiće.
Stavite u posudu i marinirajte 3-4 sata povremeno mešajući ili ostavite u hladnjaku celu noć.
Marinada:
Po povrću stavite shoya umak i maslinovo ulje, te razne sveže začine npr. bosiljak sitno naseckan, timijan, ružmarin, kopar i peršun.
Kada se povrće jedno vreme mariniralo slažite na štapiće i dehidrirajte u dehidratoru 7 sati na 42 stepena.
Umak:
- 1/2 šoljice indijskih oraščića
- 1/2 šoljica vode
- 6 kašika maslinovog ulja
- prstohvat soli
- 2 kašikice timijana ili kopra
- 2 režnja češnjak
- 2 datule
Izvor: http://www.sirovahrana.hr/