Seminar „Grupe solidarne kupovine“

Zelena mreža Vojvodine zajedno sa partnerskom organizacijom „Udruženje za razvoj organske poljoprivrede BIOBALKAN“ iz Dimitrovgrada organizuje

05. i 06. novembar 2012. godine

Prostorije Nezavisnog društva novinara Vojvodine (NDNV)

Novi Sad, Zmaj Jovina 3/I sprat

Grupe solidarne kupovine su grupe potrošača koje zajedno kupuju i razmenjuju određene proizvode i usluge, pretežno poljoprivredne proizvode. Svakom kupovinom svi mi, bez obzira na količinu novca koju trošimo, određujemo pravac razvoja ekonomije.

Svakodnevnim gestom možemo da utičemo na pravedniji pravac razvoja ekonomije. Grupe solidarne kupovine opredeljuju se da kupovinom hrane direktno od proizvođača, pomognu male proizvođače i porodična gazdinstva. Takođe, ove grupe brinu i o očuvanju životne sredine. U pitanju je ekonomija direktnog odnosa proizvođača i potrošača kojom se izbegava dugačak lanac distribucije.

Cilj nam je da stvorimo takvu grupu i u Novom Sadu. Seminar će stoga biti usmeren na praktična pitanja: zašto i kako se formira grupa, kako se organizuje sama grupa, zatim ponuda od strane proizvođača i kako sistem funkcioniše.

Predavač je predstavnik BIOBALKANA Aleksandar Medić, a vreme održavanja seminara je:

5. novembar od 17 do 19 časova

6. novembar od 16 do 18 časova

Smatramo da će uvođenje ovog modela potrošnje poljoprivrednih proizvoda pre svega doprineti razvoju organske proizvodnje u Vojvodini.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *