Savremena makrobiotika

Današnja savremena Makrobiotika je mnogo zrelija od samih početaka, i bazirana je na jednostavnim premisama: -Hrani se tradicionalnom hranom, hranom tvojih predaka, uz veliko učešće integralnih žita, barenog povrća, variva i supa. Voće je u redu. Meso smanji, smanji masnoće. Izbegavaj industrijske proizvode, pa makar se zvali i makrobiotički, zbog konzervansa, boja, pojačivača ukusa.

Svaka kuhinja je bazirana na osobenostima jednog naroda, tla na kome je odrastao i odlikama klime i to treba poštovati. Smanji unos mleka, ali ga se ne rešavaj, jedi ponekad kajmak i kiselo mleko (dodatak autora). Jaja su ipak u redu, ali ne baš svaki dan. Hrani se umereno, raznovrsno i balansirano. Vežbaj i radi, troši to što pojedeš. Misli pozitivno, i ne robuj predrasudama, čak ni makrobiotičkim.

1 komentar

Comments are closed.