Naslovna » Ukusni Zalogaji » Glavna klopa » Rižoto
Glavna klopa Ukusni Zalogaji

Rižoto

Pirinač na brzaka.

POTREBNO JE:

6 šolja supe od povrća, malo kurkume, šargarepa sitno seckana, 3 kašike margarina, kašika maslinovog ulja, čen belog luka, crni luk iseckan, šolja i po pirinča, pola šolje belog vina, pola šolje rendanog biljnog sira, so i biber, silikonski kalup za mafine.

PRIPREMA:

Na maslinovom ulju ispecite luk dok ne postane staklast, dodajte šargarepu i prodinstajte, sipajte pirinač i pustite da se peče dok ne postane beo (pazite da ne pobraoni). Sipajte šolju supe od povrća. Smanjite vatru i pustite da se krčka. Čim pirinač ostane bez vode, dodajte po još malo supe. Kada ste pri kraju sa supom, dodajte u pirinač beli luk i kurkumu. Dodajte i belo vino, kada voda ispari umešajte margarin. Kalupe namažite uljem u njih sipajte vruć pirinač i ostavite da se ohladi. Pre služenja izvadite iz kalupa i ukrasite po želji. (Izvor: blic.rs)

Dodaj Komentar?

Šta misliš o ovoj temi? Napiši komentar ...