SASTOJCI ZA RIBLJI SPECIJALITET SA GREJPFRUTOM:
- 150 g fileta deverike bez kože,
- 150 g fileta bakalara bez kože,
- 150 g fileta brancina bez kože,
- 1 grejpfrut,
- 3 glavice mladog luka,
- 1 limun,
- veza vlašca,
- 2 kašike maslinovog ulja,
- so,
- biber.
RIBLJI SPECIJALITET SA GREJPFRUTOM SE PRIPREMA NA SLEDEĆI NAČIN:
- Sve tri vrste ribljih fileta isecite na male kocke i stavite u činiju.
- Posolite i pobiberite, prelijte sokom od limuna, promešajte, prekrijte folijom i ostavite da se hladi u frižideru.
- Oljuštite grejp, razdvojite kriške i uklonite kožice.
- Pulpu isecite na kockice i ostavite u frižideru. Mladi crni luk oljuštite i sitno iseckajte.
- U većoj činiji pomešajte iseckane filete, ulje, grejp i crni luk, posolite i pobiberite i začinite uljem.
- Pospite seckanim vlašcem i poslužite uz vruć tost hleb.
Izvor: https://www.posnajela.rs/