Naslovna » Ukusni Zalogaji » Glavna klopa » Riblji paprikaš na španski način
Glavna klopa Riba i Plodovi mora Ukusni Zalogaji

Riblji paprikaš na španski način

Riba je niskokalorična, lako varljiva, sadrži puno belančevina.

Riba je niskokalorična, lako varljiva, sadrži puno belančevina. Zbog svega navedenog trebalo bi je konzumirati barem jednom nedeljno. Probajte ovaj recept i uživajte u ukusima Španije.

Sastojci:

500 g mešane ribe, 1 crvena ili zelena paprika babura, pola glavice luka, sitno seckane, 1 kašika maslinovog ulja, 1 čen belog luka, sitno seckan, pola kašičice kurkume, 1 kašičica aleve paprike, pola kašičice tucane ljute paprike, 1 list lovora, 200 ml supe od povrća, 80 ml belog vina, 2 kašike paradajz-pirea, malo pavlake za kuvanje (po želji), so i biber.

Priprema:

Zagrejte ulje u šerpi na srednjoj vatri. Ubacite luk i pržite ga dok ne omekša. Zatim dodajte beli luk, kurkumu, alevu i tucanu papriku, pa pržite još minut. Potom dodajte lovor, supu, paradajz-pire, papriku isečenu na uske trake, ribu isečenu na komade i vino. Kuvajte lagano dok riba ne bude gotova, oko 5 minuta. Posolite i pobiberite po ukusu pa, ako koristite, umešajte par kašika pavlake za kuvanje. Poslužite uz pirinač ili hrskavi hleb. (Izvor: hrana za dušu)

Dodaj Komentar?

Šta misliš o ovoj temi? Napiši komentar ...