Naslovna » Ukusni Zalogaji » Glavna klopa » Punjene paprike
Blogovi Glavna klopa Ko kuva zlo nemisli Posna jela Ukusni Zalogaji

Punjene paprike

Posno jelo.

Sastojci:

  • 12 crvenih paprika ‘šilje’ ili 10 crvenih babura,
  • 1 manja glavica crnog luka,
  • 1 do 2 šargarepe,
  • sitno narendane nekoliko pečuraka, iseckanih na kockice ,
  • 1 stabljika celera, sitno iseckana,
  • 2 šolje sojinih ljuspica ili 1 šolja opranog pirinča,
  • 2 paradajza so, biber, ulje,  sok od paradajza ili voda;

Priprema:

Paprike oprati , iseći im stabljike i izvaditi seme, pa ih poredati u veći pleh. Na ulju propržiti iseckan crni luk, šargarepu, pečurke i celer, pa u to dodati 2 šolje sojinih ljuspica, prethodno potopljenih u vruću vodu i ocedenih. Umesto soje, može se dodati i pririnač. Posoliti, pobiberiti po ukusu, dobro sjediniti, pa dobijenim nadevom puniti paprike. Otvore zatvoriti ‘kapicama’ od paradajza, preliti sokom od paradajza ili vodom da ogreznu i peći na umerenoj vatri, oko ½ sata.