Naslovna » Ukusni Zalogaji » Glavna klopa » Punjene lignje
Glavna klopa Ukusni Zalogaji

Punjene lignje

Morski plodovi…

POTREBNO JE:

1 kg očišćenih lignji, 500 g barenog pirinča, 5 čenova belog luka, limun, peršun, so, biber

PRIPREMA:

Lignje dobro operite i prelijte sokom od jednog limuna. Ostavite ih da odstoje 10 minuta, a u međuvremenu napravite fil od pirinča. U bareni pirinač dodajte sitno seckani beli luk, so i biber. Dobro umešajte, pa tom smesom punite lignje, najbolje kašičicom za kafu. Zatvorite ih čačkalicom i tako pripremljene pecite na roštilju ili u tiganju na vrlo malo ulja dok ne porumene. Posolite ih, složite na tanjir, a možete ih preliti i marinadom od belog luka. Servirajte uz belo vino. (Izvor: blic.rs)

Dodaj Komentar?

Šta misliš o ovoj temi? Napiši komentar ...