Prolećni ručak: salata od pirinča i tunjevine

Jedan klasičan ručak zamenite ovom bogatom salatom punom povrća i začina…

Sastojci:

  • 900 g skuvanog, hladnog pirinča
  • 400 g oceđenih komada tunjevine
  • 200 g smrznutog graška
  • 1 crvena paprika babura
  • 100 g crnih maslina bez koštica
  • 1 kašika kapara
  • pola veze peršuna
  • 4 kašike “light” majoneza
  • sok od 1 limuna
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 2 kašičice soli

Priprema:

Rastresite tunjevinu i dodajte je u pirinač. Grašak kuvajte 10 minuta u ključaloj vodi, pa ocedite i dodajte pirinču. Papriku iseckajte na sitne kockice, a masline na tanje kolutove. Peršun takođe sitno iseckajte. Sve dodajte pirinču.

Pomešajte majonez s limunovim sokom, solju i maslinovim uljem, pa dobro umešajte u pirinač i poslužite.

Napomena

Ova salata je dobra za sve koji paze na liniju, a po želji možete dodati kuvana jaja, krastavce, paradajz, rukolu i bilo koji začin koji želite. (Izvor: hrana za dušu)