Naslovna » Unapređenje Zdravlja » Rad na sebi » Prirodno i jeftino: Domaća krema protiv bora
Rad na sebi Unapređenje Zdravlja

Prirodno i jeftino: Domaća krema protiv bora

Suočavanje sa borama nikad nije lako, zato vam dajemo ovaj recept za domaću kremu protiv bora.

Prilikom suočavanja sa borama, pokušavamo da im se odupremo korišćenjem različitih krema, kozmetičkih tretmana i drugih raznih metoda.

Ipak, većina pomenutih krema i tretmana zahteva veće količine novca. Upravo zbog toga i treba da ih izbegavate jer fantastičnu kremu protiv bora možete napraviti i sami!

I, ono što je najbolje – pravi se samo od prirodnih sastijaka, odgovara svim tipovima kože pa hidrira i izjednačava kožu, smanjuje vidljive bore, usporava proces starenja i daje vidljive rezultate već nakon sedam dana upotrebe.

Sastojci:

  • jedno žumance
  • dve kašike ulja od badema (možete ga zameniti maslinovim uljem)
  • pola kašike meda
  • dve kašičice medicinskog vazelina

Priprema:

Rastopite vazelin na pari (biće vam potrebno par minuta). Nakon toga dodajte ostale sastojke. Dobro izmešajte. Biće vam potrebno nekoliko minuta da dobijete homogenu masu. Smesu prebacite u čistu činiju (možete koristiti posudu od stare kreme, samo je prvo dobro operite). Kremu nanosite na čistu kožu laganim, kružnim pokretima.

Napomena: Kremi je potrebno oko sat vremena da upije pa bi bilo mudro da je nanosite dva sata pre spavanja. Kremu držite u frižideru. Ukoliko želite da je ponovo napravite, koristite iste sastojke u istoj meri.  (Izvor: nadlanu.com)