Prirodnim sredstvom protiv dlačica

Neprijatne dlačice na licu i telu mogu da se uklone redovnom depilacijom, brijanjem, trajnom epilacijom ili – sasvim prirodnim sredstvima. Ukoliko ste za zagovornik zdravog načina života i voljni da eksperimentišete, onda je ovaj ruski recept, po kome se dlačice trajno odstranjuju prirodnim sredstvima – pun pogodak.

Soda puna čuda

Za uklanjanje dlačica sa lica i tela (uzroci su različiti, genetika, hormonski poremećaji, upotreba oralnih kontraceptiva …) potrebna su samo dva sastojka, mlevena kafa, soda bikarbona i sedam dana strpljenja.

Sastojci:

  • 2 kašike mlevene kafe
  • 1 kašičica sode bikarbone
  • malo vode

Pomešajte kafu, sodu bikarbonu i vodu u gustu pastu, a zatim je nanesite na delove tela i lica sa kojih želite da odstranite dlačice. Nežno trljajte nekoliko minuta, potom operite masku vodom. Ukoliko se ova maska koristi jednom dnevno tokom sedam dana, dlake i dlačice trebalo bi da nestanu bez traga. Dejstvo kombinacije ovih prirodnih sastojaka u potpunosti će ukloniti folikule dlaka.

Oprez je nužan za one sa osetljivom ili veoma suvom kožom. Posle upotrebe domaće paste za skidanje dlačica, na lice i telo naneti hidrantnu, vlažeću kremu. Izvor: http://www.biljeizdravlje.rs/code/navigate.php?Id=330