Naslovna » Ukusni Zalogaji » Glavna klopa » Prebranac
Blogovi Glavna klopa Ko kuva zlo nemisli Ukusni Zalogaji

Prebranac

Posni pasulj.

Sastojci:

400 gr pasulja ‘tetovca’,

3 glavice luka,

1 šargarepa, so, biber, ulje;

Priprema:

Oprati i potopiti pasulj da stoji dva sata. Skuvati pasulj i sačuvati oko 2 šolje vode u kojoj se pasulj kuvao (najbolje voda sa dna posude, jer sadrži više taloga). Namazati pleh uljem. U tiganju propržiti na ulju luk isečen na tanka rebarca. Dodati kuvan pasulj i sve dobro promešati. Ako se želi ljut prebranac, dodati sitno iseckanu ljutu papričicu. Zatim sve prebaciti u pleh, dodati oko 2 šolje tečnosti u kojoj se kuvao pasulj i peći na umerenoj vatri oko 30 minuta. Dodavati još vode ili tečnosti od pasulja u toku pečenja ako se pasulj mnogo suši. Peći poklopljeno.