Naslovna » Ukusni Zalogaji » Posno zapečeno povrće
Glavna klopa Posna jela Ukusni Zalogaji

Posno zapečeno povrće

Praznična trpeza.

SASTOJCI ZA POSNO ZAPEČENO POVRĆE:

  • 700 g paradajza,
  • 2 tikvice,
  • 1 patlidžan,
  • 4 čena belog luka,
  • 2 grančice ruzmarina,
  • 4 lovorova lista,
  • maslinovo ulje,
  • so,
  • biber,
  • prstohvat ljute paprike.

POSNO ZAPEČENO POVRĆE SE PRIPREMA NA SLEDEĆI NAČIN:

  1. Plavi patlidžan, tikvice i paradajz operite, obrišite i narežite na kolutove debljine 5 mm.
  2. Zagrejte 4 kašike ulja u tiganju, dodajte kolutove tikvica, pecite po 5 minuta sa svake strane, pa izvadite iz tiganja i stavite u činiju.
  3. Na istom ulju ispržite kolutove plavog patlidžana, po 7 minuta sa svake strane.
  4. Zagrejte rernu na 180 stepeni.
  5. U podmazanoj vatrostalnoj činiji uspravno naizmenično poređajte kolutove patlidžana, paradajza i tikvica.
  6. Posolite, pobiberite, začinite seckanim belim lukom.
  7. Dodajte prstohvat ljute paprike, listove lovora i ruzmarin, zalijte uljem, posolite i pobiberite.
  8. Pecite oko 30 minuta.

Izvor: posnajela.rs

Dodaj Komentar?

Šta misliš o ovoj temi? Napiši komentar ...