Naslovna » Ukusni Zalogaji » Posna jela » Posni delikates – pohovani karfiol
Posna jela Ukusni Zalogaji

Posni delikates – pohovani karfiol

posni-delikates-pohovani-karfiol
Recept za pohovani karfiol za koji postiji veliko interesovanje.
Sastojci potrebni za pohovani karfiol:
  • 1 glavica mladog karfiola,
  • 40-50 g prezli,
  • ulje,
  • 200 g brašna,
  • so,
  • suvi začin,
  • 1/4 kesice praška za pecivo,
  • 1/4 l kisele vode.
Pohovani karfiol se priprema na sledeći način:
  • Obariti glavicu karfiola sa malo suvog začina.
  • U brašno dodati suvi začin, so, prašak za pecivo, kiselu vodu i napraviti masu kao za palačinke.
  • Staviti dosta ulja u šerpu (kao za posne krofne) i kad se dobro zagreje spuštati u njega cvetiće od barenog karfiola koje smo prethodno umočili u brašno pomešano sa solju, zatim u masu za pohovanje, pa u prezle.
  • Prži se kratko, koliko da porumeni.
  • Ovako pripremljen karfiol, odlično je poslužiti uz sos od belog luka.

Izvor: posnajela.rs