Naslovna » Ukusni Zalogaji » Posna pasta sa pečurkama
Glavna klopa Ukusni Zalogaji

Posna pasta sa pečurkama

Vreme posne kuhinje.

Ručak koji vam neće oduzeti previše dragocenog vremena, a uživaćete sve u šesnaest.

POTREBNO JE:

pakovanje posne testenine , veći struk praziluka, 400 g šampinjona, 100 ml biljne pavlake, manji koren celera, malo svežeg lista celera, kašičica suvog ruzmarina, so, biber, ulje

 PRIPREMA:

Praziluk sitno iseckajte i dinstajte ga na ulju dok ne omekša. Dodajte šampinjone iseckane na deblje listove i malo narendanog korena celera. Dinstajte sve još desetak minuta, pa prelijte biljnom pavlakom i začinite solju i biberom. Na kraju dodajte iseckan celerov list i ruzmarin. Skuvajte i ocedite testenine „orhideje“ i pomešajte sa sosom. Servirajte na tanjire, a preko umesto sira narendajte svež celer. (Izvor: blic.rs)

Dodaj Komentar?

Šta misliš o ovoj temi? Napiši komentar ...