Naslovna » Ukusni Zalogaji » Posna baklava sa čokoladom- recept
Kolači, Torte i slatkiši Ukusni Zalogaji

Posna baklava sa čokoladom- recept

Vreme je za posne poslastice.
SASTOJCI ZA POSNU ČOKO BAKLAVU:
  • posne kore za baklavu,
  • 100 g posne čokolade,
  • 100 g griza,
  • 200 g oraha,
  • 250 g posnog margarina.
  • Za preliv:
  • 500 g šećera,
  • 4 dl vode,
  • 3 vanilin šećera,
  • sok od pola limuna.
POSNA BAKLAVA SA ČOKOLADOM SE PRIPREMA NA SLEDEĆI NAČIN:
  1. Prvo skuvati preliv za baklavu sa šećerom, vanilin šećerom, vodom i sokom od limuna.
  2. Nakon 3-4 minuta ključanja skloniti sa vatre i ostaviti preliv za baklavu da se potpuno ohladi.
  3. U činiji sjediniti mlevene orahe, griz, i izrenadnu čokoladu, sve to zajedno izmešati.
  4. Ređati po 3 kore, jedna na drugu, pa ih presaviti na pola, a na krajeve staviti tri kašike fila, zatim umotati počev od strane na kojoj se nalazi fil i ređati u pleh.
  5. Poređati ih i iseći na jednake delove, zatim se preliti otopljenim margarinom i peći 20 minuta na 200 stepeni (gotove su kad požute).
  6. Preliti hladnim prelivom vrelu baklavu (plivaju u tom filu, ali posle upiju).

Izvor: https://www.posnajela.rs