Naslovna » Ukusni Zalogaji » Glavna klopa » Pohovane bukovače
Glavna klopa Ukusni Zalogaji

Pohovane bukovače

Pohovane bukovače nezaboravan ručak iz šume.
Namirnice:
  • 500 g bukovače,
  • 0,5 l piva,
  • 5 kašika senfa,
  • 2 jajeta i
  • 5 kašika brašna.
Priprema:

Bukovače dobro operite i očistite, pa ih potopite u hladno pivo i ostavite da odstoje 15-20 minuta. Zatim ih premažite senfom sa svih strana, uvaljajte u jaja, pa u brašno. Pržite ih na visokoj temperaturi nekoliko minuta u dubokom ulju, da budu potopljene. Čim dobiju zlatnu nijansu i postanu hrskave, vadite ih i ređajte na papir da se ocedi višak ulja.

Dodatni saveti:

Servirajte ih kao predjelo dok su tople. Možete da ih prelijete limunom ili majonezom

Dodaj Komentar?

Šta misliš o ovoj temi? Napiši komentar ...