Naslovna » Ukusni Zalogaji » Salate i Apetizeri » Pita od kupusa – kupusara
Salate i Apetizeri Ukusni Zalogaji

Pita od kupusa – kupusara

Pita za sva vremena.

POTREBNO:

1 pakovanje kora za pitu, 500 gr ribanca, 2 glavice crnog luka, ½ l kisele vode, 1 čaša ulja, biber

PRIPREMA:

Kupus properite u hladnoj vodi da izađe višak soli. Procedite ga, dobro rukom istisnite višak vode i ostavite na krpi sa se prosuši. Na ulju prodinstajte sitno seckan crni luk i izdinstajte kupus ribanac. Dodajte biber i ostavite da se prohladi. Na čistu krpu stavite jednu koru, poprskajte je sa malo ulja i kisele vode pa preko stavite drugu koru i ponovite postupak. Stavite i treću koru, ponovite postupak a na četvrtu rasporedite dinstani ribanac i  urolajte je. Stavite u pleh u koji ste stavili papir za pečenje. Kada zavijte sve kore, odgore ih malo poprskajte kiselom vodom i uljem. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne dobije zlatno-žutu boju. Pečenu pitu prekrijte čistom krpom i ostavite da se prohladi. Pre sečenja krajeve isecite. Pitu secite na jednake komade. Ovo tradicionalno predjelo može da stoji u frižideru i do nekoliko dana. (Izvor: blic.rs)