Naslovna » Unapređenje Zdravlja » Ljubav i Porodica » Pet namirnica koje bildaju muški libido
Ljubav i Porodica Unapređenje Zdravlja

Pet namirnica koje bildaju muški libido

Stres je najveći neprijatelj muškog libida, jer smanjuje želju za seksom brže i jače od hladnoga tuša. Osim opuštanja uz pomoć vježbi, ili nekih drugih anti-stres taktika, na mušku će želju utjecati i hrana koju jede. Pritom ne mislimo samo na afrodizijačka svojstva, već i na kvalitetu te izbor namirnica koje svakodnevno vidite na svom tanjuru.

1. Proteini bez hormona

Mušku potenciju jačaju proteini poput govedine, svinjetine, jaja i ribe. Dakako, ove će namirnice imati željenog efekta samo ako se možete dočepati proizvoda koje su uzgajani i proizvedeni na organski način, odnosno bez dodataka hormona, antibiotika i kemikalija.

2. Orašasti plodovi i koštice

Orasi, bademi i bućine koštice odlični su saveznici muškog libida. Naime, riječ je o namirnicama bogatima omega 3 masnim kiselinama i mineralom cinkom koji je zadužen za uravnoteživanje količine testosterona u organizmu, proizvodnju spermija te zdravlje prostate.

3. Zeleno povrće

Jedite zelenu salatu, blitvu, špinat, brokulu i drugo zeleno povrće bogato vitaminom C jer ono sprečava grušanje spermija i osigurava bolju pokretljivost ovih muških spolnih stanica.

Uz ručak ne zaboravite niti na salatu od domaćeg kiselog zelja. U procesu prirodnog kiseljenja povrća, odnosno fermentacije dolazi do stvaranja konjugirane masne kiseline koja je povezana s boljom plodnošću muškaraca.

 4. Avokado

Ovo tropsko voće što potječe iz Srednje i Južne Amerike saveznik je svakog potentnog muškarca. Ono je navodno prirodni lijek protiv erektilne disfunkcije, a drevni su ga Asteci čak nazivali i – čuvarom testisa.

5. Uzbudljiva pića

Studije su pokazale da se muškarci koji piju barem jednu šalicu kave dnevno definiraju seksualno aktivnijima od onih koji to ne čine. Glavni ‘krivac’ je, dakako, kofein koji razbuđuje baš SVE stanice u organizmu. Ipak, budite umjereni u ispijanj,u jer previše kofeina može preusmjeriti vašu želju na više različitih područja.

Neki stručnjaci preporučuju i ispijanje biljnog napitka od ginsenga, jer je ova biljka poznati pojačivač seksualnog uzbuđenja kod muškaraca, te unapređuje kvalitetu i broj spermija. (Izvor: Punkufer)