Naslovna » Ukusni Zalogaji » Glavna klopa » Pečena pastrmka sa ruzmarinom
Glavna klopa Riba i Plodovi mora Ukusni Zalogaji

Pečena pastrmka sa ruzmarinom

Riba za posne dane.

Sastojci:

  • pastrmke 5 komada
  • beo luk 1 glavica
  • belo vino 1 čaša
  • maslinovo ulje 1 čaša
  • bosiljak 3 lista
  • ruzmarin 3 lista
  • peršun 1 kašičica
  • so po ukusu
  • začin po ukusu
  • limun 1 komad

Uputstvo za pripremu:

Pastrmke očistiti, oprati, i zarezati po sredini na nekoliko mesta., pa posoliti. U činiju iseckati, beli luk, dodati malo soli, malo vegete, peršuna, bosiljka, ruzmarina, ulja i vina. Dodati ribu i ostaviti pola sata, da odstoji, zatim sve to isipati u tepsiju, narezati limun i dodati ribi. Pokriti aluminijumskom folijom i peći pola sata. Nakon toga, skloniti foliju i peći još pola sata. Ako je potrebno još malo, toliko da dobije lepu žućkastu koricu. (Izvor: blic.rs)

Dodaj Komentar?

Šta misliš o ovoj temi? Napiši komentar ...