Naslovna » Ukusni Zalogaji » Glavna klopa » Pastrmka
Glavna klopa Ukusni Zalogaji

Pastrmka

Jednostavno, za četiri osobe.

SASTOJCI:

  • 300 g 4 pastrmke
  • 2 Kašike maslinovog ulja
  • 1 limun
  • 2 čena belog luka
  • 2 dl neutralna pavlaka
  • 1 veza peršuna
  • 1 supena kašika brašna

Pastrmku očistiti, oprati i  iscediti. Komadi bi trebalo da teže po 300 gr a od većih komada napraviti filete. Usoliti ih, uvaljati u brašno i pržiti u tiganju na malo maslinovog ulja. Ribu okretati samo jednom kad porumeni. Na isprženu stranu prsnuti koju kap limuna. Tako ispržene složiti ih u vatrostalnu posudu. U istom tiganju, u kojem su se pržile ribe, ubaciti 2 sitno iseckana čena belog luka i malo ga propržiti. Dodati pavlaku sa sitno iseckanim peršunom i sok od pola limuna. Ostaviti na vatri da se krčka nekoliko minuta, da se zgusne i preliti ribu dobijenim sosom. Savet: Uz ovako pripremljene pastrmke obavezno poslužiti dalmatinski prilog (krompir-blitva), zelenu salatu i svakako belo vino!

Dodaj Komentar?

Šta misliš o ovoj temi? Napiši komentar ...