Naslovna » Blogovi » Ko kuva zlo nemisli » Palačinke s kremom od jabuka i cimeta
Blogovi Ko kuva zlo nemisli Kolači, Torte i slatkiši Ukusni Zalogaji

Palačinke s kremom od jabuka i cimeta

Napravila sam puno različitih krema tokom godina, od banana, čokolada, voća, ali ove jeseni sam želela nešto sezonski.

Palačinke od banana i krušaka

Napravite palačinke sa bananama i kruškama, ili samo banane! Iako nikad nisam pokušala, sigurana sam da jabuka i banana bi takođe bilo super.

2 – 3 banane

1 – 2 kruške

Pomešajte banane i kruške u blenderu do potpuno glatke kreme.

Stavite u tankom sloju na list dehidratora.

Dehidrirajte na 41 stepena 6-8 sata. Ako je još uvek malo vlažno ili mokro na donjoj strani, i dalje sušite još 1/2 – 1 sat.

Krem od jabuka i cimeta:

  • 3/4 šolice indijskih oraščića
  • 5 kašike vode
  • 3 kašike agava sirupa
  • 1/2 kašike cimeta
  • 1/2 kašike vanile
  • 1 kašike rastopljenog kokosovog ulja
  • 2-3 srednje jabuke ili kruške, narezane na male  kockice

Pomešajte sve osim jabuka u blenderu do glatke kreme.

Pomešajte kremu s jabukama ili kruškama – ako želite punjenje s manje jabuka i obrnuto.

Stavite kašike kreme na jednu palačinku.

Ukrasiti sa seckanim jabukama ili kruškama.