Ovo su najbolji lekovi za mamurluk

Ovo su najbolji lekovi za mamurluk

Za rešavanje ovog problema, stručnjaci su predložili nekoliko načina.

VODA

Telo dehidrira od alkohola, tako da je vaš najbolji prijatelj ujutru voda. Nekoliko čaša vode, trebalo bi da suzbije glavobolju.

VOĆNI SOKOVI

Nakon preteranog opijanja, šećer u krvi drastičnio opadne i izazove sve one neprijatne simptome mamurluka. Probajte sa voćnim sokovima koji će uneti šećer u organizam, ali i zameniti neke od izgubljenih elektrolita i vitamina. Jabuka i borovnica su bolje od pomorandže, jer su malo manje kisele i bolje će prijati osetljivom stomaku.

Ovo su najbolji lekovi za mamurluk 1
Voće hidrira organizam

KISELI KRASTAVCI

Alkohol oduzima telu vitamine, minerale i so. Kiseli krastavčići su bogati vitaminima A i K, kalcijumom, kalijumom i magnezijumom, pa iako zvuči čudno, nekoliko krastavčića će vam stvarno pomoći da pregurate najgori deo jutra.

 TUNJEVINA

Neobično zar ne, ali hrana bogata mineralima kao što je tunjevina, je sjajna za obnavljanje nutritivnih materija u telu. Ali samo ako vaš stomak može da podnese ribu.

 BANANE

Što više pijete, više dehidrirate. Što više dehidrirate, više kalijuma gubite. Manjak kalijuma u organizmu čini da se osećate umorno, imate vrtoglavicu i mučninu. Banane su na njegovoj listi zabranjenih namirnica. Grickanje banane koja je bogata kalijumom, može da spreči simptome mamurluka.

 HLEB OD CELOG ZRNA

Uglenihidrati, kao što je hleb, su sjajni za suzbijanje one jutarnje gladi posle celovečernjeg opijanja. Hleba od celog zrna žitarice je izvor B vitamina, ako i zasićenih kiselina koje su potrebne telu i pomažu jetri da se oporavi.

ORASI

Grickanje oraha, koji imaju dosta kalorija, tokom ispijanja alkohola, može vas spasti jutarnjeg mamurluka. Orah je pun proteina, vitamina E i drugih hranljivih sastojaka.

ČAJ OD NANE

Čaj poboljšava probavu i ubrzava proces detoksikacije, čime se oslobađaju otrovi iz organizma, tenzija i nadutost koju mižete da osećate u stomaku.

 ĐUMBIR

Pored toga što je odličan oksidans, đumbir pomaže i kod mučnine tako što smiruje želudac. Naseckajte malo đumbira u vaš obrok ili stavite malo đumbira u čaj i osećate se nemerljivo bolje.

LIMETA

Kao i limun, limeta vrlo brzo može da vam reši problem mamurluka.

LIMUN

Dodajte dve kašičice svežeg soka od limete i kašičicu meda u litar vode i popijte kada se probudite. Osetićete se neverovatno osveženo i regenerisano. (24 sata)