Naslovna » Ukusni Zalogaji » Supe i čorbe » Orijentalna čorba
Supe i čorbe Ukusni Zalogaji

Orijentalna čorba

Orijentalna čorba prste da poližeš.
POTREBNO JE:
  • 1 kg leblebija,
  • 300 g paradajza,
  • 200 g pečuraka,
  • 100 ml paradajz soka,
  • 2 čena belog luka,
  • 1 ljuta papričica,
  • kašika šećera,
  • maslinovo ulje,
  • peršun,
  • biber, so.
PRIPREMA:

Oprane leblebije kuvajte u blago posoljenoj vodi. Ljuspice isplivale na površinu izvadite rešetkastom kašikom, a ostatak ocedite. Izgnječen beli luk i kolutove ljute papričice propržite na zagrejanom maslinovom ulju, pa ih izvadite. Na isto ulje stavite kocke paradajza i nasečene pečurke, pa kuvajte ih desetak minuta. Dodajte leblebije, sipajte paradajz sok, nalijte vodom i kuvajte još pola sata. Na kraju umešajte šećer, posolite, pobiberite i pospite seckanim peršunom.

Dodaj Komentar?

Šta misliš o ovoj temi? Napiši komentar ...