Naslovna » Unapređenje Zdravlja » Ljubav i Porodica » Orasi jačaju potenciju
Ljubav i Porodica Unapređenje Zdravlja

Orasi jačaju potenciju

Pozitivan učinak orašastog voća ne treba posebno naglašavati. Pomažu da lakše zaspemo, čuvaju kosti, jačaju imunitet, pomažu u razvoju moždanih funkcija. Američki naučnici dokazali su i da pomažu muškoj potenciji.

Kalijum, magnezijum, fosfor, gvožđe, samo su deo su dugačke liste nutrijenata koje sadrže orasi. Američki stručnjaci usredotočili su se na omegu 3 i dokazali da šaka do dve oraha na dan pomaže muškom libidu.

‘Nakon 12 nedelja studije možemo govoriti o pozitivnim učincima oraha na muški libido, pokretljivost i broj spermatozoida’, rekla je Wendie Robbins, profesorica.

U istraživanju je sudelovalo 117 muškaraca, koji su svakoga dana jeli 75 grama oraha. ’75 grama nije puno, ali i tako možemo donekle rešiti probleme. I muškarci imaju problema s potencijom, premalo se priča o tome. Ovime smo napravili jedan korak napred’, kazala je profesorica Catherine Carpenter.

‘Nikad nisam sudelovao u nečem sličnome, ali jednog dana i ja želim imati obitelj, nikad se ne zna, možda orasi budu korisni’, rekao je Brandon Holliwell, jedan od sudionika istraživanja.

Sledeći je korak, najavljuju naučnici, istraživanje kako pomoći neplodnim parovima. (VEČERNJE VIJESTI)