Očuvajte kožu lica i izgledajte mlađe

Sve žene žele da zauvek sačuvaju mladalački izgled kože, pogotovo lica. Za to je potrebno i malo truda. Pre svega, ne zaboravljajte da skinete šminku pre odlaska na spavanje. Nikada nije kasno da se rešite loših navika i vratite sjaj koži. Ukoliko se redovno pridržavate saveta stručnjaka, lice vam može izgledati i deset godina mlađe.

Krema za sunčanje

Sunčevi zraci su jedan od glavnih uzročnika starenja kože. Oni dopiru do kože čak i ako je oblačno, kišovito ili ako napolju pada sneg, stoga je neophodno da svakodnevno nanosite kremu sa zaštitnim faktorom. Dermatolozi savetuju da je najbolje koristiti kremu za sunčanje sa faktorom 30. Naravno, kremu ne trebate nanositi samo na lice, već i na ruke i vrat, odnosno delove kože koji su izloženi delovanju spoljnih faktora.

Sprečite akne

Mnoge žene, najčešće zbog hormona, imaju problem sa aknama nakon 40 godine života. Ukoliko svakodnevno koristite preparate za čišćenje lica delovaćete preventivno i očuvati mladalački izgled lica i u poznijim godinama života.

Uklonite šminku pre spavanja

Nakon napornog dana verovatno nemate volje da skinete šminku i očistite lice. Potrudite se da izdvojite nekoliko minuta, jer ukoliko to ne činite, kroz izvestan period to će se i odraziti na licu. Tokom dana toksini se lepe za kožu i zatvaraju pore. Da biste sačuvali zdrav ten neophodno je da pre spavanja uklonite šminku, očistite lice i umijete se.

Krema protiv bora

Verovatno ste do sada probali mnoge kreme protiv bora i smatrate da nijedna od njih nije dovoljno dobra. Da biste dobili neke rezultate neophodno je da istu kremu koristite najmanje šest nedelja.

„Da bi se pokazali efekti nekih proizvoda i da biste primetili promene na vašem tenu potrebno je 30 dana, koliko traje jedan ciklus da nove ćelije dopru do gornjeg sloja kože i da se vidi promena u teksturi i tonu. Ako proizvod koji koriste sadrži anti-ejdžing sastojke, onda je potrebno i više vremena. Za regeneraciju kolagena i elastina potrebno je najmanje 40 dana“, kazala je dermatološkinja Kerolin Džejkob.

Ne koristite više preparata odjednom

Ukoliko koristite više različitih proizvoda odjednom, a ne dobijate željene rezultate, nećete moći sa sigurnošću da utvrdite koji proizvod vam ne odgovara. Zato ne kombinujte. Počnite s jednom kremom, a zatim noćnu kremu ili serum počnite da koristite tek za dve nedelje.

Naspavajte se

Da bi koža izgledala zdravo neophodan je san. Tokom sna hormoni stresa se spuštaju na normalan nivo i na taj način se ćelije regenerišu i podmlađuju. (Izvor: klix.ba)