Naslovna » Unapređenje Zdravlja » Prirodni Lekar » Novi savjeti za detoksikaciju vašeg tijela: voće tjedna – grejp
Prirodni Lekar Unapređenje Zdravlja

Novi savjeti za detoksikaciju vašeg tijela: voće tjedna – grejp

Jamačno se mnogi od vas za vikend, ili slaveći pobjedu nogometaša – malo oteo kontroli i u dva ujutro na korzu ili rivi pojeo jeziv hamburger nakon točenog piva upitne kvalitete. Dobro, mi iz punkufer.hr jesmo, i zato evo par novih savjeta kako povratiti organizam u bolju formu!

Zamijenite jutarnju kavu zelenim čajem

Malo kofeina ne šteti, ali morate biti oprezni koje količine unosite dnevno ili tjedno. Isto tako, bitno je iz kojeg ste izvora uzeli kofein. Zeleni čaj u najprirodnijem obliku sadrži tijelu važne antioksidanse, i time daje onaj blagi poticaj koji nam je tako potreban da bismo započeli dan. Dakle, ako odlučite jutarnju šalicu kave zamijeniti šalicom zelenog čaja, „caffeine boost“ će i dalje biti tu, ali ovaj put i uz neke druge pozitivne učinke za vaše zdravlje. Zeleni čaj pomaže kod detoksikacije i opskrbljuje vaše tijelo važnim antioksidansima koji će vam dugoročno pomoći da ostanete zdravi.

Kad god ste u mogućnosti konzumirajte organsku hranu

Postoje namirnice u kojima se vrlo lako talože pesticidi i konzervansi, a njihovom konzumacijom ti otrovi ulaze u vaše tijelo. To se prvenstveno odnosi na voće i povrće koje jedete zajedno s korom. Dobri primjeri takvih namirnica su jagode, jabuke i rajčice. Dakle, najjednostavniji način detoksikacije tijela bio bi donošenje prave odluke o tome što ćete konzumirati. Potrudite se saznati što više o porijeklu namirnica koje kupujete, čitajte deklaracije i izbjegavajte namirnice za koje ste sigurni da vam mogu štetiti. Donošenje zdravih odluka pomoći se vam da se što prije oslobodite toksina od ranije i održite tijelo čistim i zdravim.

Namirnica koju danas preporučamo je – grejp

Sok grejpa bogat vlaknima i hranjivim tvarima opskrbit će vaše tijelo hranom koja mu je potrebna, a istovremeno će pomoći istjerati sve loše tvari iz njega. Grejp se često povezuje s uspješnim gubitkom težine, jer ubrzava metabolizam i potiče sagorijevanje masnoća. Definitivno broj 1, kad su u pitanju namirnice za detoksikaciju tijela. Još da nije tako gorak… (Izvor: punkufer.hr)