SASTOJCI ZA ŠARANA NA MAĐARSKI NAČIN:
- šaran od 2 kg,
- 3 glavice crnog luka,
- 100 g margarina,
- 2 crvene i dve zelene babure,
- 125 g svežih šampinjona,
- 2 dl riblje čorbe,
- kašika aleve paprike,
- 2 dl crnog vina,
- kašika brašna,
- biber,
- so.
ŠARAN NA MAĐARSKI NAČIN SE PRIPREMA NA SLEDEĆI NAČIN:
- Šarana očistiti, oprati, odstraniti mu glavu i rep, iseći na komade srednje veličine, posoliti i pobiberiti.
- Margarin iseći na listiće, sitno iseckati crni luk i složiti ga u šerpu u kojoj će se peći riba.
- Preko luka složiti komade ribe.
- Iseći na tanke kolutiće papriku, iseckati sitno šampinjone, pa poređati sve preko ribe.
- Preliti sve ribljom čorbom, pokriti alu folijom i peći na oko 180 stepeni tridesetak minuta.
- U toku pečenja ribu otvoriti, pa doliti crno vino u koje je umešana kašika brašna i malo aleve paprike.
- Poslednjih desetak minuta ribu peći bez alu folije.
Izvor: posnajela.rs