Naslovna » Ukusni Zalogaji » Salate i Apetizeri » Mediteranske pitice
Salate i Apetizeri Ukusni Zalogaji

Mediteranske pitice

Pitice su uvek u trendu.

POTREBNO JE:

500 g tankih kora za pitu, 250 g margarina, čaša gazirane mineralne vode, 300 g posnijeg belog sira, 3 jaja, kašičica suvog bosiljka, kašičica suvog peršuna, pola kašičice bibera, malo soli, kašika susama

PRIPREMA:

Sir usitnite i pomešajte ga s jajima. Dodajte začine i ostavite fil da malo odstoji. Margarin istopite u šerpici, a kore isecite na trake. Ređajte po tri kore jednu na drugu, a svaku poprskajte sa malo vode i tri kašike istopljenog margarina. Na jedan kraj trake nanesite fil, preklopite užu stranu na uzdužnu traku, pa tako radite do kraja trake oblikujući trougao. Ređajte trouglove u podmazan pleh, zalijte kašikom istopljenog margarina i pospite susamom. Pecite 30 minuta na 200 stepeni. (Izvor: blic.rs)

Teme pite

Dodaj Komentar?

Šta misliš o ovoj temi? Napiši komentar ...