Naslovna » Unapređenje Zdravlja » Maska za lice iz kućne radinosti
Prirodni Lekar Unapređenje Zdravlja

Maska za lice iz kućne radinosti

Oni koji su probali ovu masku/piling tvrde da je ovo najefektniji način za uklanjanje mitesera i čišćenje pora koje su ikada probali, a neverovatno je jednostavno.
Probajte i uverićete se sami

Ne preterujemo kad kažemo da je ova maska za lice nešto najbolje što možete pokloniti svome licu, a jeftina je i jednostavna za napraviti. Tako barem tvrdi sajt Elegant miss, a mi nemamo razloga da mu ne verujemo.

Pre nego krenemo sa receptom, jedno kratko upozorenje. Ova maska za lice bi trebalo da se zagrejava u mikrotalasnoj, a zatim pre nego se stisne potrebno je da je veoma brzo stavite na lice.

Budite veoma oprezni. Pre nego stavite masku na lice stavite malo smese na ruku da biste izbegli opekotine i ne nanosite je na obrve ukoliko ne želite da ih izgubite.

Potrebni sastojci:
  • Kašika želatina u prahu ili granulama
  • 1-2 kašike mleka
  • Nekoliko kapi eteričnog ulja (po želji)

Pre nanošenja maske dobro operite lice i sve sastojke pripremite da su vam pri ruci. Izmešajte želatin sa 1 ½ kašikom mleka (ako je previše gusto dodajte još malo) i energično mešajte u posudi koja je sigurna za mikrotalasnu.

Nakon toga stavite posudu u mikrotalasnu na 15 sekundi na jaču temperaturu, a nakon toga smesa će postati glatka, još uvek gusta ali glatka.

Nakon što ste proverili da smesa nije vruća, oprezno nanosite masku na lice uz pomoć spatule ili kista, pazite da ne mažete u predebelom sloju jer će vreme sušenja biti predugo.

Ostavite masku da stoji 30-45 minuta dok se potpuno ne osuši, pa krenite na skidanje maske.

Iako će osećaj možda biti neugodan dok masku budete gulili nemojte je skidati sa vodom, poenta i jeste u tome da sa maskom odgulite i sve prljavštine sa svog lica.

Izvor: lifepressmagazin.com