Magazin Zemlja

Biti vegetarijanac ili vegan više ne predstavlja „atrakciju“ kao nekad. Zato postoji veliko interesovanje  koje su sličnosti i razlike između ovih opcija. U poslednje vreme je postalo popularno biti vegetarijanac ili vegan. S obzirom da se ovakav način ishrane često vezuje za zdrav život, odlučila sam da razjasnim osnovnu razlikuČitaj dalje

Prihrana odnosno đubrivo može biti veštačkog i prirodnog porekla. Važno je da u sebi sadrži neophodne materije koje će pomoći biljci da ostane vitalna i zdrava.Čitaj dalje

Domaći pekmez od smokvi za sve prilike. Ovo slatko, ukusno i vrlo zdravo voće prepuno je vitamina i minerala. Od svežih smokvi možete napraviti i sjajan pekmez, a mi vam donosimo jednostavan recept po preporuci jedne mame.Čitaj dalje

Briga o cveću predstavlja neponovljivo zadovoljstvo. Gajenje cveća na terasama, u baštama ili na prozorima stavlja pred ljubitelje cveća značajne izazove, i pored ljubavi i nege potrebno je znati odgovore na mnoga pitanja koja se postavljaju prilikom odgajanja.Čitaj dalje

Da istopite vosak, obično se koriste  uređaji s vrelom vodom ili vodenom parom, ali je tokom letnjih meseci mnogo lakše za to iskoristiti Sunčevu toplotu.Čitaj dalje

Koren čička uziva u celom svetu glas blage i hranljive lekovite biljke, koja je u stanju da očuva dobro funkcionisanje organizma od detinjstva pa sve do duboke starosti. Verovatno zbog toga sto povoljno utiče na rad jednog jako važnog organa – jetru.Čitaj dalje