Lubenicom protiv viška kilograma + recept

Ova ukusna letnja poslastica u sebi sadrži u sebi najveći procenat vode (90%), što ih čini izvrsnim antioksidansom i namirnicom koja je idealna za dijetu. Osim što ćete uneti dovoljno tečnosti u organizam, dobijate i veliku dozu vitamina i minerala. Prednost je i što će vas osvežiti bolje od bilo kog napitka.

Visoka koncentracija vlakana, sladak ukus, a malo kalorija dobra je alternativa za visokokalorične deserte, koja će vas dugo držati sitim. Zahvaljujući diuretičkom delovanju, lubenica je idealno voće koje je odličan saveznik u borbi protiv viška kilograma, ali i borbi protiv celulita.  Sok od lubenice jača imuni sistem, jer ima mnogo kalijuma i vitamina A, C i B6, fosfora i magnezijuma. A još jedan bonus je visoka koncentracija beta karotena koja će vas celog leta štititi od opekotina.

Potrebno je:

  • Lubenica
  • limeta
  • nana

U blender ubacite komadiće lubenice bez semenki i narendajte koru limete, zatim sve izblendirajte. Služite sa kockicama leda i svežim listovima nane. Ovaj idealan spoj će postati vaš omiljeni napitak u borbi protiv vrućine. Nema sumnje da će nam lubenica biti  omiljeno voće ovog leta. Izvor: http://www.lepotaizdravlje.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *